keyboard_capslock

0506 766 02 50

Süvari Mah. 1544 Cadde No:20/B Etimesgut / ANKARA
ADIYAMAN POLİÜRETAN ENJEKSİYON : Kg İlaçlama | Ankara Dezenfekte Firmaları

ADIYAMAN Poliüretan Enjeksiyon:

Betonarme elemanlarda çeşitli sebeplerden ötürü oluşmuş olan çatlaklardan su ve benzeri sıvılar gelebilir. Bu tür sorunlarda çatlağa poliüretan esaslı reçineler enjekte edilerek çatlak doldurulur. Çatlağa enjekte edilen poliüretan, sıvı ile temas ettiği noktada hacminin 30 katı şişecek ve çatlak veya beton gözenekleri içerisindeki su yolu tıkanmış olacaktır.

Genel Bilgi:

Poliüretan esaslı, su ile reaksiyona giren, iki bileşenli, solvent içermeyen poliüretan prepolimeridir. Su ile temas halinde hacimsel olarak 30 kat cıvarında genleşerek betonun içinde izolasyon oluşturan suyun betonun diğer tarafına geçmesini önleyen köpük oluşturur. Kalıcı olarak esnek olan bu izolasyon köpüğü hareketli, ıslak ve su taşıyan çatlakların su yalıtımında kullanılır. Reaksiyon başlama süresi su ile temas ettikten sonra takriben 30 saniyedir, şişme süresi takriben 60 saniyedir. Oluşan köpüğün takriben 120 saniye sonunda yapışkanlığı sona erer.

Kullanım Alanları:

Su taşıyan çatlakların yalıtımında, Hareketli çatlakların yalıtımında, Soğuk derzlerin yalıtımında, Su depolarında, Yüzme havuzlarında, Asansör kuyularında, Tünel ve yer altı depolarında, Bodrumların içten yalıtımında ve benzerlerinde su yalıtımı için kullanılır.

KG GRUP POLİÜRETAN ENJEKSİYON;Metro, tren, karayolları tünelleri yeraltı yapılarında, su havuzlarında, su tanklarında, barajlarda, bodrum katlarında kullanılan poliüretan enjeksiyon özel izolasyon uygulama sistemidir.

Karbon Fiber Kumaş ile Kolon ve Kiriş Güçlendirmesi

 

Karbon lifleri dünyada bilinen en sağlam malzemelerden biridir. Kumaş inceliğinde olan karbon lifleri gerilmeye karşı STL çeliğinden 14 kat daha mukavim olmasına rağmen ağırlığı çeliğin beşte biri civarındadır. Normalde iplik yumuşaklığında olan lifler, kolayca istenilen şekle getirilmekte ve özel epoksi reçinesi ile lamine edilince rijit hale gelmektedir.

 

Kullanım Alanları

• Orta ve hafif hasarlı kolon ve kirişlerin tamiratında,

• Korozyon hasarlı , köprü , viyadük , kolon ve kirişlerin tamiratında.

• Tarihi eser, cami kubbe ve minarelerinin tamiratında kullanılır.

• Fonksiyon değişikliklerinde kullanılır.

• Beton kalitesinde sorun olan yerlerde statik proje yapıldıktan sonra kullanılır.

 

Özellikleri ve Avantajları

• Kolonun etriye sıklaştırma bölgelerine sarıldığında ilave etriye görevi görür.

• Kolonun kesme kapasitesini arttırır.

• Dairesel kolonlara sarıldığında düşey taşıma kapasitesini arttırır.

• Her türlü duvarda, çarpma ve patlama karşısında duvarın dağılmasını engeller.

• Kolon komple sarıldığında, kolonun esneyebilme kapasitesi çok büyük oranda artar, dolayısıyla çok daha büyük salınımlarda bile kolonlarda kırılmalar olmaz.

• Karbon lifleri ile tamir metodunun en bariz avantajı yapının içerisinde ancak birkaç milimetrelik bir kalınlık eklemesine rağmen klasik metotlarla elde edilecek sağlamlığın kat kat fazlasını elde edebilmesidir.

• Çelikten daha güçlü ama çok daha hafiftir, paslanma problemi yoktur. Kolayca şekil alabilir.

 

NOT : Uygulama öncesi, güçlendirme projesinin tasarımı mutlaka bir inşaat mühendisi tarafından yapılmalıdır. Projelendirilmeli ve sorumlu tutulmalıdır.

Üniversiteler / bağımsıztest kuruluşu / denetçiler tarafından uygulamanın son kontrolü yapılmalıdır.


PAYLAŞ

PAYLAŞ

PAYLAŞ